Valmennusryhmät

SCV:n uintiryhmät on jaettu harjoittelunmäärän ja tason mukaan tällä hetkellä eri ryhmiin. SCV:n valmentajat jakavat uimarit oikeisiin harjoitteluryhmiin.

Syksystä 2013 alkaen SCV on ottanyt käyttöön Suomen Uimaliiton suunnittelemat kurssit kaikille uimareille ennen kilparyhmää.

 

Vesitaiturit 4-7v.

Pienimmille uimarinaluille tarkoitettu ryhmä, joka harjoittelee pääasiassa lastenaltaassa. Vesitaitureissa lapsi tutustuu veteen ja saa monipuolisia kokemuksia vedessä liikkumisesta. Kursseilla harjoitellaan leikkien uimataidon perusteita sekä opitaan luottamaan veteen ja omiin taitoihin.

 

Vesiralli 7-10v.

Kursseilla käydään hauskasti ja haastavasti läpi kaikkien uintiurheilumuotojen perusteita. Tavoitteena on haastaa lasta liikkumaan vedessä mahdollisimman monipuolisesti, lapsen omaan kehitykseen sopivalla tavalla. Vesirallissa annetaan rohkeille uimarinaluille mahdollisuus kokeilla jännittäviä asioita kuitenkaan unohtamatta ujompia ja arempia lapsia. Vesiralliin ovat tervetulleita kaikki 7-10-vuotiaat lapset, jotka osaavat uida syvässä altaassa 25 metriä.

 

Tekniikkaralli 9-12v.

Tekniikkaralli on suunnattu 9-12 vuotiaille uimarin aluille. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Lapsen liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen.

 

Kilparyhmä

Kilparyhmän uimarit alkavat treenaamaan uintia jo kilpailumielessä. Perustekniikat ovat edelleen mukana mutta pääpaino on uintinopeuden ja kunnon kehittämisessä. Uintiharjoittelukertoja tulee 6-7 kertaan viikossa. Kilparyhmä osallistuu kansallisiin kilpailuihin.

 

Edustusryhmä

Edustusryhmään kuuluu SCV:n uimareiden parhaat. Ryhmän harjoittelumäärät ovat sellaisella tasolla että harjoittelu on jo ammattimaista. Edustusryhmä kilpailee erityisesti kansallisella- sekä kansainvälisellä tasolla.

 

Mastersryhmä

Masters-ryhmä keskittyy harjoittelemaan omaksi ilokseen ja pitämään kunnon yllä uintiharjoittelulla. Masters-ryhmässä ei tällä hetkellä ole uimareita.

 

Aikuisten harrasteryhmä

SCV tarjoaa mahdollisuuden myös pienempien uimareiden vanhemmille omat harjoitteluvuorot. Seuran yhteisellä harjoittelukerralla vanhemmille pyritään tarjoamaan oma rata, jos sellainen jää vapaaksi lapsilta.